Нови разкрития около атентата срещу Киро Глигоров
Нови разкрития около атентата срещу Киро Глигоров / снимка: БГНЕС

Бившият министър на вътрешните работи на Македония Любомир Фръчковски направи сензационно изявление по отношение на атентата срещу президента Киро Глигоров. Покушението бе извършено преди 13 години и до днес няма задържани и обвинени за атентата.

Фръчковски твърди, че при него е дошъл младеж, който е разказал подробности около организацията на атентата. Днес се очаква бившият вътрешен министър да предаде информацията, която е получил, на главния прокурор на Македония Любчо Швърговски, съобщава БГНЕС.

Покушението срещу президента Кило Глигоров бе извършено на 3 октомври 1995 година в центъра на македонската столица Скопие. Шофьорът на Глигоров загина на място, а самият той получи тежки наранявания. Фръчковски, който тогава бе министър на вътрешните работи, веднага обвини българската групировка Мултигруп, че стои зад атентата. По-късно той обвини албанска престъпна групировка, че стои зад покушението. Нито едното, нито другото твърдение се потвърдиха по време на разследването. Самият Киро Глигоров, който е на близо 90 години, отказа да коментира последните твърдения на Фръчковски. Той изрази съжаление, че до този момент не е разкрита истината около атентата.