/ iStock/Getty Images
Във Висшата лига е пълно с футболисти, които са пристрастени към сънотворни хапчета, разкри разследване на The Sun.

Десетки звезди ги смесват с алкохол, запознати твърдят, че проблемът с хапчетата като Zopiclone и Zolpidem нараства с ужасяваща скорост, като някои рискуват живота и кариерата си. The Sun наскоро разказа за футболна английска звезда, която гълта опаковка след опаковка от хапчета сънотворни, залети обилно с шампанско и водка.

Най-тиражният вестник на Острова днес съобщава за още двама английски национали, които са купували на черно сериозни количества лекарства с рецепта от клас C. Един от тримата английски национали, когото The Sun не назовава, първоначално е имал предписани малки дози Zolpidem от клубен лекар. Но след като той започна да го смесва с алкохол, за да усети ефекта, вече е станал зависим.

Медицинска сестра „черпела“ колегите си с бисквити със сънотворни и упойващи вещества

Съпругата на единия наскоро се върнала вкъщи, за открие мъжа си в несвяст на дивана и изпадналите им в истерия деца, които се опитвали да го събудят.

Изданието не съобщава имена.

Оказва се, че хапчетата не попадат в списъка на забранените вещества на Световната антидопингова агенция. Сега има призиви играчите да бъдат редовно преглеждани от техните клубове или хапчетата да бъдат забранени. От “Sporting Chance” благотворителната организация, създадена от бившия герой на Англия и Арсенал Тони Адамс, сам злоупотребявал в разцвета на кариерата си с алкохол, заявиха, че с тях са се свързали „много, много повече играчи“, търсещи помощ. Благотворителната организация предупреди, че това е само върхът на айсберга. Главният изпълнителен директор Колин Бланд каза: „Видяхме значително увеличение на това поведение по време на пандемията. Помощ предлагаме ние, Висшата лига и техните клубове, но беше по-трудно да отправим посланието заради локдауна. И така се получи “перфектна буря”."
 


Добре известно е, че футболистите трудно заспиват след късните мачове в средата на седмицата. Телата им “бръмчат” след 90-те игрови минути в продължение на часове, след като се приберат вкъщи. За клубовете беше обичайно да раздават таблетките на играчите - в малки дози, препоръчани от личния лекар. Но както повечето лекарства с рецепта, колкото повече приемате, толкова повече ви трябват, за да получите същия ефект. И играчите споделят, че рутинното разпределение е станало начален тласък към пристрастяването към хапчета. Някои търсят черния пазар, информацията се споделя с другите в съблекалните. Клубовете от Висшата лига сега се ужасяват от „чудовището“, което са създали, и отчаяно искат да ограничат използването.

Превод и редакция: DarikNews