/ iStock/Getty Images
Необичаен протест организираха независимите търговци на бельо във Франция срещу ограничителните мерки, въведени заради коронавируса, съгласно които техните магазини се смятат за несъществени и остават затворени, пише в. "Фигаро". 

От една седмица над 200 независими търговци на бельо изпращат протестно гащи на френския премиер Жан Кастекс. Освен любопитната протестна пратка търговците са адресирали до премиера и общо писмо, в което защитават естеството на търговията си.

В писмото се припомня, че бельото е съществен елемент от ежедневието на хората и всеки човек посяга именно към него, когато трябва да се облече сутрин. Търговците недоумяват защо магазините им остават затворени, докато фризьорските салони например са отворени и човек може да прекара цели четири часа там, за да си прави фризура.

Независимите търговци настояват да се увеличи и помощта за тях, за да могат да плащат те на доставчиците си. Проблемът не засяга веригите за бельо, които имат възможността да върнат стоката, която не са продали, докато независимите търговци нямат такава възможност.

От канцеларията на Кастекс потвърдиха, че са получили колети, без да уточняват какво е съдържанието им. Представители на премиерския офис заявиха, че вероятно пратките ще бъдат предадени на благотворителни организации.
БТА