Нападнаха дъщеря и внуци на Мандела след рождения му ден
Нападнаха дъщеря и внуци на Мандела след рождения му ден / снимка: Reuters

Дъщеря и някои от внуците на бившия южноафрикански президент Нелсън Мандела бяха нападнати от въоръжени мъже в Йоханесбург докато се връщаха от партито през уикенда за рождения ден на 92-годишния бивш държавник, потвърди днес местната полиция, цитирана от ДПА.

Зиндзи Мандела и децата й били спрени от двама въоръжени непознати на пътя към дома им рано в неделя, съобщи говорител на полицията.

Шофьорът на автомобила, дъщерята на Мандела и децата й били принудени да легнат на земята. Нападателите след това избягали, но скоро след това се върнали, за да ги търсят. Един от мъжете изведнъж стрелял и шофьорът отвърнал също със стрелба. Няма ранени и нападателите избягали, пише БТА.

Четиридесет и девет годишната Зиндзи Мандела и децата й били в къщата на Нелсън Мандела, за да отпразнуват рождения му ден, отбелязан и с многобройни други събития в цяла Южна Африка.

Това е второто нападение срещу семейството на Мандела за шест седмици. Зенани Мандела, 13-годишната правнучка на Нелсън Мандела и внучка на Зиндзи Мандела, загина в автомобилна катастрофа малко преди откриването на 11 юни на Световното първенство по футбол.