Мостът Голдън гейт отчете рекорд на самоубийствата за 2013 г.
Мостът Голдън гейт отчете рекорд на самоубийствата за 2013 г. / Guliver/Getty Images

Броят на самоубийствата от моста Голдън гейт в Сан Франциско е достигнал рекордните 46 през 2013 година, предаде Ройтерс. Организация, която следи смъртните случаи на моста, заяви, че този голям брой показва нуждата от това да се монтира предпазна мрежа, за да стане по-трудно за решилите да скочат, да сложат край на живота си там.

Говорителка на оператора на съоръжението потвърди, че 46 души са се самоубили от моста през миналата година - най-големият общ брой в рамките за година от поне от 2000 година насам, когато тя започнала да води неофициална статистика. По думите й полицейски служители и други хора успели да попречат на 118 души да се самоубият миналата година.

Според представителка на организацията, която следи смъртните случаи на моста, броят на самоубилите се за миналата година е по-голям с 33 в сравнение с 2012 година и е най-високият, откакто съоръжението е построено през 1937 година. Тя добави, че се смята, че предишният рекорд е бил 40 или 41 самоубийства само за година. Според публикуван във вестник "Сан Франциско кроникъл" аналитичен материал през 1977 година на Голдън гейт е имало 40 самоубийства, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Длъжностни лица са изготвили план за монтиране на предпазна мрежа под тротоарите за пешеходци на моста, за да улавя решили да скачат хора, но все още не са намерили сумата от 66 милиона долара, необходима за изграждането й, допълва агенцията.