Ливанските ВВС отново атакуват бежански лагер
Ливанските ВВС отново атакуват бежански лагер / снимка: BGNES

Хеликоптери на ливанските Военновъздушни сили възобновиха бомбардировките на палестинския бежански лагер Нахр ал Баред, след като от него бяха евакуирани жените и децата, предаде ИТАР-ТАСС.

В операцията за унищожаване на подземните бункери, в които се укриват бойците на екстремистката групировка Фатах ал Ислам, се използват 250- 400-килограмови бомби.

Според източник от министерството на отбраната няколко въоръжени групи са блокирани в малък периметър около лагера. Те са се укрепили в добре оборудвани бомбоубежища, построени през 70-те и 80-те години от отрядите на Палестинското съпротивително движение.

В редиците на Фатах ал Ислам се сражават опитни наемници, които са се били в Афганистан и Ирак, и отказват да се предадат.

Ливанската армия за първи път провежда подобна операция и търпи загуби. От 20 май при тежките сражения са загинали 143 войници и офицери. Според данни на ливанското командване в редиците на противника са останали не повече от 70 души, но те не свалят оръжие. При нападенията си те извадиха от строя ТЕЦ, захранващ с електроенергия най-големия град в Северен Ливан.