/ Gulliver/Getty Images
Мнозинството от канадците смятат, че страната им не трябва да плаща за сигурността за принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, които се установиха в Британска Колумбия, пише АФП.

77% от хората, отговорили в проучването на Nanos Research за CTV, смятат, че канадските данъкоплатци не трябва да плащат за херцога и херцогинята на Съсекс, тъй като те не са в Канада като представители на кралицата.

Канада е парламентарна монархия, а кралица Елизабет II управлява държавата.

Само 19% от канадците не биха възразявали срещу идеята страната им да поеме дял от разходите за сигурността.

Меган Маркъл ще участва в канадско реалити шоу

Няма официално съобщение за въпроса за сигурността на принц Хари и Меган или кой ще покрие сметката, след като те официално напуснаха кралското семейство.

Канадските власти само посочиха, че се водят разговори.

Повече от две трети от канадците смятат, че поверителността на двойката и невръстният им син ще бъдат по-добре уважавани в Канада, отколкото във Великобритания.

Но Хари и Меган, които живеят във Виктория на остров Ванкувър, не поемат никакви рискове: миналия месец издадоха законно предупреждение пред медиите заради снимки на херцогинята, разхождащи кучетата си с техния син Арчи.

Те са хората, на които могат да разчитат Меган и Хари

Адвокатите им твърдят, че изображенията са направени без съгласието на Меган, а двойката е била готова да предприеме правни действия.

Може би по-притеснително за двойката в дългосрочен план е, че едва 32% от анкетираните подкрепят поддържането на връзки с кралското семейство и статута на страната им като конституционна монархия. 28% казаха, че само донякъде подкрепят тази възможност. 35% се обявяват в полза на премахването на връзките с британската монархия.

Проучването е проведено по телефона и онлайн, с извадка от 1003 канадци и допустима грешка от 3,1%.
БГНЕС