Излезе нов скандален видеозапис на кмета на Торонто Роб Форд
Излезе нов скандален видеозапис на кмета на Торонто Роб Форд / Gulliver/Getty Images

Само два дни, след като кметът на Торонто Роб Форд призна, че е пушил крек (производно на кокаина), се появи втори скандален видеозапис, в който той псува и отправя заплахи към неизвестно лице, предадоха световните агенции. Част от видеото беше показана на сайта на вестник "Торонто стар" - същото издание, което през май публикува информация за видеозапис, показващ кмета да пуши крек в компанията на наркотрафиканти.

Контекстът на новия запис не е ясен, както и самоличността на човека, към когото Форд отправя нецензурни обиди и заплахи, че ще го убие, ще му пререже гърлото и ще му извади очите.

Минути след появата на видеото Роб Форд излезе пред медиите и поиска извинение, оправдавайки се, че в момента на записа е бил "много, много пиян", пише БТА. Той не съобщи към кого са адресирани заплахите във видеото.

Разкритията на "Торонто стар" от май бяха направени въз основа на материал, конфискуван от полицията в хода на разследване на приятел на Форд за трафик на оръжия и наркотици. След като шест месеца отричаше съществуването на такъв запис, във вторник кметът на Торонто изненадващо заяви, че наистина е употребявал крек. Той поиска извинение и заяви, че няма да подава оставка и дори ще се кандидатира отново за кмет на изборите догодина. Източник, близък до кмета е заявил, че вторият запис представя ситуацията "по-зле отколкото е в действителност", отбелязва Ройтерс.