/ iStock/Getty Images
Италианските власти променят срока на валидност на ваксинационните сертификати срещу COVID-19, считано от 1 февруари 2022 г., съобщиха от МВнР.
 
По информация на посолството ни в Рим дигиталният COVID-19 сертификат за ваксинация вече ще бъде валиден документ за пътуване до Италия в рамките на 6 месеца след завършването на ваксинационния курс (поставянето на последната доза при еднодозовите или двудозовите ваксини) или 6 месеца след поставянето на бустерната доза.
 
За българските граждани, които възнамеряват да пътуват до Италия след 1 февруари 2022 г., припомняме, че всички, които пристигат от страните от списък „C“, сред които е и България, трябва да представят отрицателен тест за COVID-19. Неваксинираните и непреболедувалите пътници подлежат на 5-дневна карантина.
 
Италиански кмет обяви гладна стачка срещу COVID мерките (ВИДЕО)

Остава изискването за предварителна онлайн регистрация на пътника (Passenger Locator Form), като формулярът може да бъде попълнен на следния адрес: https://app.euplf.eu.
 
При нужда от съдействие българските граждани в Италианската република могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Рим на следните телефонни номера: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643 , както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: consul@bulemb.it.