/ БГНЕС
Иранските авиационни служби се съгласиха да изпратят черните кутии от сваления украински самолет в Киев за анализ. Това заявиха ирански представители пред авиационната агенция на ООН, предаде Ройтерс.

Фархад Парвареш, ръководител на иранската делегация в ООН заяви, че властите в страната му са готови да поканят и други държави да разгледат информацията от черните кутии, ако са заинтересовани.

Иран спира размяната на данни с Украйна за сваления самолет

Така се слага край на два месеца спорове между Киев и Техеран за съдбата на черните кутии от самолета, който беше свален от иранска ракета на 8 януари. На борда имаше 176 души - повечето от тях граждани на Иран, Украйна и Канада, и всички те загинаха.

Черните кутии на украинския самолет остават в Иран


„Те се съгласиха, че в следващите две седмици ще донесат черните кутии в Украйна за прочит и ако това не е възможно, те ще пристигнат във Франция“, заяви източник от канадското правителство.

Общо 57 от пътниците в самолета имаха канадско гражданство и страната, наред с други държави, искаше многократно от Техеран да й предостави достъп до информацията от черните кутии.
Агенция "Фокус"