Има активизиране на контактите със семействата на заразените деца
Има активизиране на контактите със семействата на заразените деца / netinfo

В пояснение, изпратено до вестник "Ал Манара", ръководителят на Асоциацията на родителите на заразените със СПИН либийски деца Идрис Лага твърди, че агенция Франс прес е изопачила думите му в информацията, според която семействата на заразените деца и ЕС са много близо до споразумение, което може да доведе до отмяна на смъртните присъди на петте български медицински сестри и палестинския лекар.

Според пояснението, пред АФП Лага казал, че "има активизиране на контактите на семействата с Европейската комисия, както и с представители на някои други държави.

Това раздвижване се отнася до европейска инициатива и допълва предходни разговори и преговори, състояли се под егидата на Фондацията "Кадафи".

Лага казал също, че има положително отношение по искането на родителите лечението и медицинските грижи за децата да бъде гарантирано през целия им живот. Той посочил, че в случай на достигане до решение или споразумение, то ще бъде предложено на вниманието на Върховния съдебен съвет, а не на Върховния съд /както е в информацията на АФП/, защото ходът на делото във Върховния съд няма връзка с преговорите, пише "Ал Манара".