Григор Димитров
Григор Димитров / БГНЕС
Григор Димитров загуби с 6:7 (5:7), 4:6 в изключително оспорван първи полуфинал на срещу Новак Джокович. И двамата тенисисти не успяха да разгърнат най-доброто от възможностите си, но все пак в мача имаше редица великолепни дълги разигравания за публиката в парижката зала „Берси“.

Първият сет беше изключително равностоен през цялото време. Двамата бяха солидни в собствените си сервис геймове, като през цялата първа част нямаше нито една точка за пробив, пише Gong.bg.

Нови клюки по адрес на Гришо след фотос в мрежата (СНИМКА)

След 3:3 сервис геймовете Джокович започна да изпитва повече проблеми, след като Гиргор редовно успяваше да достигне до резултат 30:30. Въпреки това сърбинът показа здрави нерви и не позволи на българина да си помисли за пробив. Същото обаче важеше и за хасковлията. Така логично се стигна до сет в първия тайбрейк.

Дългият тринадесети гейм отново продължи в равностойно темпо. Двамата размениха по 1 минпробив, за да разменят половините си при 3:3. Григор след това успя да стигне до ценен минипробив за 5:3, след което се нуждаеше от само две точки, за да спечели първата част. Това обаче не се случи, след като Джокович вдигна темпото и след две-три феноменални разигравания сърбинът завърши частта при 7:5. 

Григор Димитров отива на полуфинал в Париж (СНИМКИ/ВИДЕО)


В началото на втората част Григор сякаш показа, че няма да остави разочарованието от загубения първи сет да го настигне, като в първите 4 гейма отново властваха солидните сервис геймове и от двамата тенисити. 

Решителният момент обаче дойде в петия гейм на сета. Редица грешки на Григор доведоха до резултат 15:40. Григор върна една от точките за пробив със сервис по правата. При втората точка обаче нямаше прошка. Джокович натисна с форхенд по правата и Григор сгреши, за да постигне ценен пробив.

Гришо ще изведе България до участие на АТР Cup

До края на срещата Григор така и не успя да стигне до шанс за връщане на пробив, а Джокови започна да взема своите подавания напълно безпроблемно. Това важеше и за последния гейм  в срещата при 4:5, когато Ноле записа гейм на 0 и официализира мястото си в утрешния финал. 
Gong.bg