/ iStock/Getty Images
Facebook обяви, че проблемът със споделянето на медийни файлове в притежаваните от него приложения и платформи е решен, предаде Ройтерс.

Ползвателите на услугите на компанията констатираха в сряда, че не могат да изпращат и да получават изображения, видеоклипове и други файлове в платформи като WhatsApp и Instagram, а Facebook информира, че работи върху решаването на проблема.

"По време на една от рутинните ни операции по поддръжка сме създали проблем, станал причина някои хора да изпитат трудности при изпращането на изображения и видеоклипове", обясниха от Facebook.

Срив: Facebook се бори с огромен технически проблем

Компанията, която печели десетки милиони долари от реклами на ден, отказа да коментара дали ще върне парите на компаниите за времето на техническия проблем. При подобен случай през март от Facebook заявиха, че ще обмислят дали да не върнат парите на рекламните агенти за изгубеното време за реклама.

Техническият проблем от сряда предизвика недоволство у потребителите на социалната мрежа, като много от тях изразиха възмущението си в Twitter.

Повече от 14 000 души са съобщили за проблемите с Instagram, а над 7500 са имали трудности при ползването на Facebook. Около 1600 човека са имали затруднения с WhatsApp, твърди специализиралият се в подобни технически проблеми сайт Downdetector.com, отбелязва Ройтерс.
 
БТА