/ iStock/Getty Images
Пожарите, които продължават да се разгарят по западното крайбрежие на Съединените щати, принудиха десетки хиляди жители да се евакуират от домовете си. Властите в щата издадоха заповед за принудително извеждане от домовете им на близо половин милион души.

Голям брой изчезнали при пожарите в САЩ (ВИДЕО)

Заради огнената стихия живота си загубиха осем души, като губернаторът на щата Кейт Браун предупреди, че броят на загиналите може да бъде много по-голям. Властите продължават да издирват десетки безследно изчезнали хора в три окръга на щата.

Заради огромните пожари въздухът в района на Орегон и на съседния му щат Калифорния е много замърсен. Пожарникарите, които се борят със стихията, обаче, се надяват на  благоприятни метеорологични условия - по-слаб вятър от крайбрежието и по-висока влажност на въздуха.

Нови 7 жертви на пожарите в Калифорния

В Орегон през последните три седмици над 3900 къщи бяха напълно изпепелени, а повече от 68 000 души бяха евакуирани. Междувременно в Калифорния бушуват 28 големи пожара.

От администрацията на президента Доналд Тръмп съобщиха, че той ще посети пострадалия щат Калифорния утре и ще се срещне с местните власти.
БГНЕС