Доналд Тръмп и Хилари Клинтън се оказаха роднини
Доналд Тръмп и Хилари Клинтън се оказаха роднини / Guliver/Getty Images

Кръвта е по-гъста от водата, както гласи популярна поговорка, но САЩ скоро могат да получат възможността да проверят дали тя е по-гъста от политиката, след като се оказа, че водещите претенденти за президентска номинация съответно на Републиканската и Демократическата партии - Доналд Тръмп и Хилари Клинтън, имат родствена връзка, съобщи Контактмюзик.

Според експерти по генеалогия, цитирани от развлекателната новинарска програма "Екстра", Тръмп и Клинтън са 19-и братовчеди. Родствената им връзка се корени в английската аристокрация от 14-и век. Общите им предшественици са Джон Гонт, първи херцог на Ланкастър, и третата му съпруга Катрин Суинфорд.

Едно от децата на херцозите на Ланкастър е Джоан Бофорт, графиня Уестморланд, сред чиито потомци е Хилари Клинтън. Братът на графинята, Джон Бофорт, е предшественик на Доналд Тръмп. Сред височайшите сродници на двойката политически опоненти са крале на Англия и Шотландия. "Техен 19-и прадядо е крал Едуард Трети (бащата на Джон Гонт, първия херцог на Ланкастър. Властта е в гените им", казва експертът Ей Джей Джейкъбс, участвал в проучването на генеалогичните сайтове Heritage.com и Geni.com.

Източник: БТА