/ БГНЕС
Над 50 видни британски бизнесмени подписаха писмо, което ще бъде публикувано в неделя във в. "Сънди таймс". В него те призовават за нов народен вот за окончателните условия за британското излизане от Европейския съюз, предаде Ройтерс, цитирайки телевизия "Скай нюз".

В писмото не се говори пряко за втори референдум, но се казва, че "крайната дума" трябва да бъде на електората, въпреки многократните изявления на премиерката Тереза Мей, че въпросът за "народен вот" по сделката с Брюксел не е на дневен ред, още по-малко за втори референдум.

Над един милион души подписали петиция за втори референдум за Брекзит

Сред имената на подписалите се сочат шефът на веригата книжарници "Уотърстоунс" - Джеймс Донт, бившият шеф на веригата супермаркети "Сейнсбъри" Джъстин Кинг, съоснователят на компанията за безалкохолни напитки "Инъсънт дринкс" Ричард Рид, един от шефовете на търговската верига "Маркс енд Спенсър" Марта Лейн-Фокс, председателят на съвета на директорите на телекомуникационният гигант "Би Ти груп" Майк Рейк и други.

Подписалите писмото предупреждават, че обсъжданите сега от Лондон и Брюксел предложения за условията на Брекзита няма да гарантират безпроблемна търговия за Великобритания, след като тя напусне ЕС през март. Директно се говори за икономическите беди, които може да донесе на страната един "или безразсъден, или разрушителен Брекзит".

Британците обърнаха палачинката: Вече искат в ЕС

Лондон и Брюксел се надяват да постигнат споразумение за Брекзит до края на годината, отбелязва Ройтерс.
БТА