Бомба повреди полицейска кола в Бахрейн
Бомба повреди полицейска кола в Бахрейн / снимка: Reuters, архив

Бомбен взрив е повредил извън столицата на Бахрейн Манама без да причини поражения, заяви полицейският ръководител Тарек бин Дина. Според него е започнато разследване на случилото се, окачествено като терористично нападение в околностите на град Хамад.

Междувременно миналата сряда силите за сигурност са осуетили заговор за разполагането на коли-бомби в „жизненоважни места" в Бахрейн, съобщи говорител. „Двама души бяха задържани за планиране, подготовка и начало на поставянето в коли на експлозивни устройства като част от терористичен план, насочен към дестабилизирането на Бахрейн", според представителя.

Заговорът предвиждал планът да бъде осъществен по време на Ейд ал-Фитр, празникът, който отбелязва края на мюсюлманския свещен месец Рамадан, започнал в петък, според източника, който допълва, че целите са били десет внимателно подбрани места, уточнява БГНЕС. Най-новият инцидент става 10 дни след като Бахрейн обвини 23 шиитски активисти за създаването на „терористична мрежа", насочена към свалянето на доминираното от сунити правителство.