Бежанец рани с нож свещеник в Белгия
Бежанец рани с нож свещеник в Белгия / Getty Images, архив

Търсещ убежище е ранил с нож свещеник в белгийската провинция Лимбург, съобщи телевизия RTL, предава РИА Новости, цитирана от Агенция "Фокус".

По данни на телевизията, в неделя бежанец, чиято личност не е установена, е почукал на вратата на дома на 65-годишния католическия енорийски свещеник Жо Вандерле и го е помолил да го пусне да си вземе душ, на което свещеникът не могъл да откаже.

Невинен, варварски убит по време на молитва

При излизането си от банята, представил се като търсещ убежище в съседна Холандия, е поискал пари от свещеника. След като получил отказ, той нанесъл наранявания с нож на Вандерле, след което избягал.

Губещият кръв свещеник е успял да извика бърза помощ, благодарение на която е успешно опериран и живота му е вън от опасност.

Алжирски бежанец вся паника в Бремен, полицията го издирва часове

Прокуратурата в Лимбург започна разследване, полицията търси свидетели. По думите на кмета на градчето Ланакен, където е извършено престъплението, заяви че „независимо от силния шок, трябва да подчертаем, че към настоящия момент на разследването въпросният инцидент не може да бъде свързан с тероризъм".