Атентат с кола бомба в колумбийската столица Богота рани деветима
Атентат с кола бомба в колумбийската столица Богота рани деветима / netinfo

Най-малко девет души бяха ранени при атентат с кола бомба в колумбийската столица Богота, съобщиха АФП и АП, като се позоваха на местните власти. Само трима от пострадалите са приети в болница. Всичките са с леки рани.

Експлозията станала пред сградата на радио Каракол. Наблизо има банки и големи магазини. Взривът изпочупил прозорците на околните сгради и потрошил няколко автомобила. Фасадата на радио Каракол също пострадала, но радиото не е прекъснало емисията си. Според полицията в колата е имало най-малко 50 кг взривни вещества. Тя е избухнала в 5.30 ч. местно време, когато кварталът е относително безлюден.

Полицията не е получавала предупреждение за атентат. Никой не е поел отговорност за експлозията, отбелязва БТА. Според началника на столичната полиция генерал Сесар Пинсон зад атентата може би стоят леви бунтовници, но не е ясно дали експлозията е била насочена срещу радиостанцията или срещу близките банки.

Атентатът е извършен по-малко от седмица след встъпването в длъжност на новия президент Хуан Мануел Сантос, отбелязва АФП. „Като всяка терористична проява, целта е да се предизвика страх. Ще продължим да се борим с тероризма", увери държавният глава.