Асистент-режисьорът Дейв Холс, дал зареденото оръжие на Алек Болдуин на снимачната площадка на филма "Rust", e бил уволнeн през 2019 г. за подобен инцидент, предаде Асошиейтед прес.

Тогава по време на снимки на продукцията "Freedom's Path" е бил произведен изстрел от пистолет, ранил член на екипа.

Това стана ясно, след като продуцентите на филма на Болдуин официално спряха снимките, а следователите иззеха повече от две дузини предмети от снимачната площадка след фаталния инцидент, отнел живота на операторката Халина Хътчинс. Режисьорът на "Rust" Джоуел Соуза беше ранен.

В писмо до Асошиейтед прес продуцентът на "Freedom's Path" потвърди, че Дейв Холс е бил уволнен през 2019 г., след като член на снимачния екип леко пострадал, "когато оръжие неочаквано произведе изстрел". Продуцентът, пожелал да остане анонимен, казва, че Холс незабавно е бил отстранен.

Телевизионният канал Си Ен Ен първи съобщи за уволнението на Дейв Холс през 2019 г. Той не отговаря на телефонни обаждания, нито на запитвания, изпратени по електронна поща.

Продуцентът е вторият човек, който изразява съмнения относно Холс. В неделя друг член на екип, работил с него, сподели, че мъжът събудил опасения през 2019 г.

Маги Гол, реквизитор и лицензиран пиротехник, разпространи изявление, в което обяви, че е подала вътрешно оплакване до изпълнителните продуценти на сериала "Into the Dark" заради поведението на Холс. В интервю по телефона тя разказа, че той пренебрегвал протоколите за безопасност на оръжията и пиротехниката. Холс дори се опитал да продължи снимки, след като отговорникът за пиротехниката, който бил диабетик, изгубил съзнание на снимачната площадка.

Продължава разследването на тежкия инцидент на снимачната площадка на уестъръна "Rust", при който в края на миналата седмица актьорът Алек Болдуин уби операторката Халина Хътчинс и рани режисьора Джоуел Соуза.

Засега не са предявени обвинения. Очаква се утре разследващите да предоставят повече информация за хода на разследването.
БТА