Армията в Банкок овладя ситуацията, твърди тайландският премиер
Армията в Банкок овладя ситуацията, твърди тайландският премиер / снимка: БГНЕС

Правителствените войски поставиха ситуацията в Банкок под контрол, увери тайландският премиер Абхисит Веджаджива, цитиран от световните агенции. Той направи изявлението малко след като двама души бяха убити в столицата при сблъсъци между антиправителствени демонстранти и жители на града.

 

Според Веджаджива масовите безредици, организирани от привърженици на бившия премиер Таксин Шинаватра, като цяло са потушени. Властите взимат по-нататъшни мерки за възстановяване на реда, допълни той.

 

Вицепремиерът Сутхеп Тхаугсубан обаче изрази опасения, че с настъпването на нощта демонстрантите може да се опитат да вземат инициативата и да извършат различни диверсии.

 

Двама души са били убити тази вечер при сблъсъци между демонстранти и жители на Банкок, съобщава БТА. Девет човека са били ранени и настанени в болница. Сблъсъците избухнали, когато демонстранти разлели бензин и го запалили. След това те се сбили с търговци от близък пазар. В употреба влезли палки, камъни и огнестрелни оръжия.

 

Таксин Шинаватра обвини властите в жестока разправа с опозицията. Според него убитите са десетки, но труповете били изнесени.