4 жертви на пожар в дискотека в курорта Пукет в Тайланд
4 жертви на пожар в дискотека в курорта Пукет в Тайланд / снимка: Reuters

Най-малко четирима души са загинали при пожар в дискотека в прочутия тайландски курорт Пукет в южната част на страната, предаде Франс прес, като се позова на местните власти. Ранени са десетина души.

Пожарът избухнал в четвъртък вечерта в дискотеката Тигър, посещавана от местни хора, но и от туристи и разположена на плажа Патонг. Пламъците били овладени едва при изгрев слънце.

Според полицията четирите жертви са най-вероятно чужди туристи. Състоянието на телата не позволява те да бъдат идентифицирани. В Пукет е изпратен специализиран екип от Банкок, който ще се опита да извърши разпознаването.

Засега е ясно, че един французин се води за изчезнал в курорта. Предполага се, че той е бил в дискотеката по време на пожара, предава БТА. Сред ранените има 4 французи и 7 тайландци. Един от французите е с изгаряния от 40 процента и е в интензивно отделение.

Разследването засега показва, че пожарът е предизвикан или от мълния, паднала върху клуба, или от експлозия на трансформатор.

Свидетели разказват, че е валял дъжд и в даден момент е спрял токът. Когато електроподаването било възстановено, те чули експлозия и пожарът се е разразил.

В момента на избухването на пожара работното време на дискотеката официално е било приключило, но заради дъжда в нея се били подслонили между 70 и 80 туристи.