The Guardian: Милан ще вземе по-лесно Бербо, отколкото Адебайор
The Guardian: Милан ще вземе по-лесно Бербо, отколкото Адебайор / netinfo

Авторитетното английско издание „The Guardian” информира, че след раздвижването на трансферния пазар в последните дни, Милан може да вземе по-лесно Димитър Бербатов от Тотнъм, отколкото Емануел Адебайор от Арсенал.

И двамата играчи вчера бяха споменати от шефа на „росонерите” Адриано Галиани като евентуални нови попълнения в тима.

Според английското издание обаче, трансферът на Джовани дос Сантос в Тотнъм и гневните изблици на Арсен Венгер по повод продажбата на звездите му са предпоставките ръководството на Милан да се насочи към капитана на българския национален отбор.

Още повече, че разочароващото представяне на „росонерите” през последния сезон наложи спешното търсене още един класен нападател.

Шефовете на Милан се решиха към тази крачка и заради трансфера на Алберто Джилардино във Фиорентина, както и вече напредналата възраст на Филипо Индзаги, който вече обмисля прекратяването на кариерата си.

„Емануел има договор с Арсенал”, категоричен бе Арсен Венгер, който даде да се разбере, че ще разчита на него през следващия сезон. „Те просто трябва да ми се обадят и ще получат отговора, който заслужават”, каза още мениджърът на артилеристите, запитан за слуховете около евентуалния трансфер на Адебайор.

Освен нападателя на Арсенал и звездата на Тотнъм, в списъка, обявен от Галиани, влизат още имената на Ето`о, Дрогба и Марио Гомес.