Съкратиха пътя на олимпийския огън в Пакистан
Съкратиха пътя на олимпийския огън в Пакистан / netinfo
Пакистан съкрати пътя на олимпийския огън на своята територия от съображения за сигурност, съобщи високопоставен спортен ръководител.

Пламъкът, който пристигна в Пакистан за първия етап от обиколката на Азия, трябваше да премине по улиците на Исламабад преди да пристигне на стадион за церемонията. Взето е обаче решение обиколката на пакистанската столица да отпадне и да остане само частта на стадион Джина.

„Обиколката е съкратена заради атмосферните условия и заради глобалната ситуация по отношение на сигурността”, заяви представителят на спортното ръководство в страната.

Церемонията по посрещането на олимпийския огън ще се проведе в присъствието на президента на страната Первез Мушараф, който обеща сигурност за символичния огън при пристигането му в Пакистан.

Президентът остро порица по време на посещението си в Китай манифестациите, които нееднократно досега застрашиха маршрута на олимпийския огън.

„Ние взехме всички мерки за сигурност” - каза Мушараф в реч в университет в Пекин – „Никой в Пакистан, абсолютно никой, няма да посегне на интересите на Китай.”