Спортно градче за феновете на Челси и Юнайтед в Москва
Спортно градче за феновете на Челси и Юнайтед в Москва / netinfo
На територията на спортен комплекс Лужники в Москва врати отваря спортно градче, където ще бъдат приютени феновете на английските Челси и Манчестър Юнайтед - финалисти в Шампионската лига.

Според информация от московското кметство, градчето е разчетено да побере 40 000 души, колкото се очаква да пристигнат от Острова.

Със сигурност обаче феновете на двата отбора ще живеят в различни сектори на Спортното градче, за да се избегнат сблъсъци.

Руснаците са подсигурили и автобуси за феновете, които ще бъдат специално за тях и ще ги отведат от летището директно на Лужники.

Разработени са специални маршрути и са отворени улици, по които ще се движат тези автобуси. Возилата ще бъдат лесно различими, тъй като те ще бъдат украсени с емблемите на УЕФА и на Шампионската лига.

Първите полети с привърженици на двата английски отбора се очакват по-късно днес, като те ще кацнат на летище Домодедово. Другите две московски аерогари - Внуково и Шереметиево, също ще приемат чартъри с фенове на Челси и Манчестър Юнайтед.