Скандален доктор иска Нобелова награда за допинг
Скандален доктор иска Нобелова награда за допинг / netinfo

Скандално известният лекар Еуфемиано Фуентес, който се прочу около няколко големи допинг скандала в света на спорта, демонстрира завидно самочувствие по време на едно от интервютата, което даде в немската преса.

Испанецът, който бе заподозрян, че е подсигурявал със забранени стимуланти колоездачи от Тур дьо Франс, се надява да получи Нобелова награда за положения си труд. Според скандалния медик, той не е правил нищо друго, освен да помага на спортистите да вършат неща, които иначе не са по възможностите на човешкия организъм. Нещо повече, Фуентес дори не крие, че е “помагал” на много известни спортисти.

Лекарят се надява неговият труд след известно време да бъде възнаграден: “Напълно е възможно след 20 години да ми дадат Нобелова награда. Може дори да ми направят паметник или пък да ме убият.”

През месец май 2006 година в мадридската клиника на д-р Фуентес бяха открити забранени вещества, пакети с кръв за преливания и подробни инструкции за тях. Освен това, след обиска полицията откри списък с повече от 50 фамилии на колоездачи, които бяха заподозрени, че са били клиенти на испанския лекар.