Притесненият Брюкнер: Тренираме дузпи
Притесненият Брюкнер: Тренираме дузпи / netinfo
Националният селекционер на Чехия Карел Брюкнер е напълно наясно с опасността, която седи пред неговия отбор в лицето на тима на Турция преди утрешната срещу между двата отбора, която ще определи и втория четвъртфиналист от Група А на Европейските финали.

„Отборът на Турция е способен да победи всеки един тим в света, тъй като притежават много технически грамотни играчи, които могат да създават доста голови положения”, заяви белокосият спец.

„Трябва да сме много концентрирани, да покажем играта си от първото полувреме в мача с Португалия и да решим нещата в рамките на 90 минути”, добави Брюкнер, който ще слезе от поста на национален селекционер на Чехия след края на Евро 2008.

Спецът разкри, че неговите играчи тренират изпълнения на дузпи, тъй като ако срещата завърши наравно, крайният победител ще бъде определен след серия от 11-метрови наказателни удари.

„Очаква ни наистина много специален и изключително труден мач. Няма как, ще тренираме дузпи, но това не е най-голямото ни притеснение. Целта ни е да играем добре, да победим и да продължим напред”, каза още Брюкнер.