Неста потвърди, че се отказва от националния
Неста потвърди, че се отказва от националния / netinfo
Защитникът на Милан Алесандро Неста обяви официално, се е изиграл последния си мач за националния отбор и няма повече да носи фланелката на „Скуадра Адзура”.

На пресконференция днес, Неста заяви: „Няма да играя повече за националния отбор. Изявите ми в син екип приключиха.”

31-годишният бранител, който има 78 мача за националния, е играл на три Световни първенства, но през последните години е преследван от непрестанни контузии.

Заради травма той не успя да вземе участие и във финала на последния Мондиал, където Италия победи Франция. Оттогава Неста е изиграл само един мач за тима на Роберто Донадони.

Централният защитник помоли селекционера да бъде освободен и за евроквалификациите с Фарьорските острови и Литва през юни, тъй като за тогава бе насрочил сватбата си.

Тогава Донадони намекна, че може би това е краят на кариерата на Неста в националния, и неговата загуба е сериозна за Скуадра Адзура, особено след като и Франческо Тоти реши да се откаже.

И докато заместник на Тоти все пак може да се намери, ситуацията за Донадони с централните бранители е по-сложна и той ще трябва да се потруди доста, за да намери нови лица, които да заменят застаряващите Фабио Канаваро и Марко Матераци.