Мартина Хингис ще се омъжва
Мартина Хингис ще се омъжва / netinfo

Бившата номер 1 в женския тенис Мартина Хингис (Швейцария) планира да се омъжи за чешкия тенисист Радек Щепанек, съобщава Ройтерс.

26-годишната Хингис потвърди, че се е сгодила през миналия месец за 28-годишния Щепанек, който й направил предложение в Прага.

Диамантеният пръстен на ръката на швейцарката обаче беше забелязан едва при пристигането й в Австралия за участие на турнира в Голд Коуст.

"Бях изненадана, че тук всички веднага забелязаха пръстена на ръката ми, защото в Швейцария се разхождах по улиците с него около месец и никой не каза нищо. Предполагам, че в Австралия се обръща повече внимание на тези неща", заяви Хингис, която е родена в словашкия град Кошице.

Швейцарката, която е седма в света в момента, беше доминираща сила в женския тенис в края на 90-е години на миналия век, когато спечели 5 турнира от Големия шлем и още 7 пъти игра на финал.

През 2002 година тя обаче бе принудена да се откаже от спорта след серия от контузии. В началото на сезона обаче швейцарката се завърна на корта и спечели два турнира (Рим и Колката), с което вече има 42 успеха на сингъл в състезания на УТА.

Щепанек, който е 19-и в света, пък ще участва в надпреварата в Аделаида (Австралия) след дълго отсъствие от професионалния тенис. Той достигна до четвъртфиналите на "Уимбълдън" през лятото, но след това получи травма и оттогава не е играл.