Макаби Тел Авив се класира за Файнъл Фор
Макаби Тел Авив се класира за Файнъл Фор / netinfo
Макаби Тел Авив се класира отново за Файнъл Фор в Евролигата. Това ще бъде тяхно седмо участие за последните девет сезона сред четирите най-добри тима на Стария континент. Те победиха в решителния трети мач Барселона с 88:75 пред собствена публика и спечелиха серията с 2-1, съобщи bulgarianbasket.com.

Уил Байнъм и Дейвид Блутентал влязоха като резерви и отбелязаха по 21 точки всеки, повече от цялата стартова петица на отбора на Макаби. Йотам Халперин добави 17 точки и 9 асистенции за израелския шампион.

В началото Макаби изоставаше, но две тройки подред на Байнъм и Блутентал ги изведе напред във втората част и до края те не изпуснаха водачеството в резултата.

Барса намали на три точки в третата част, но Терънс Морис и Блутентал отново направиха аванса на своите двуцифрен. Тогава Вонтиго Къмингс и Джанлука Базиле се сдърпаха и бяха отстранени от игра, както сториха съдиите и с Дерик Шарп и Естебан Батиста затова, че са напуснали резервната скамейка и са влезли на игрището. Въпреки това играчите на Макаби, подкрепяни от 11 000 зрители в Nokia Арена в Тел Авив не допуснаха обрат и запазиха концентрация в най-решаващите моменти накрая.

За Барселона Рожер Гримау вкара най-много – 18 точки, Фран Васкес добави 15 точки и 13 борби, а словенеца Яка Лакович завърши с 13 точки.

Макаби Тел Авив се изправя срещу италианския Монтепаски Сиена в първия полуфинал на 2 май в Мадрид. Началото на мача е 19.00 българско време, а три часа по-късно е срещата между ТАУ Керамика и ЦСКА Москва.