Мадански: Скоро пак ще имаме отбор на европейско
Мадански: Скоро пак ще имаме отбор на европейско / netinfo
Старши треньорът на юношеския ни национален отбор Михаил Мадански заяви след отпадането на отбора ни от Евро 2008 и загубата от Испания с 0:4, че е допуснал няколко грешки, от които ще се поучи за в бъдеще.

„Критиките ги приемам абсолютно всички, но когато примерно юношеският ти футбол се намира на 50-о място в Европа , а отборът стига до осмото място, не е чак толкова за критика. Колкото до моите грешки. Да, допуснах такива. Допуснах футболисти на ЦСКА и Левски да играят на финали на Републиканско първенство, защото първо, дойдоха контузени и второ, не успяха да вземат участие в подготовката”, каза Мадански.

„2:0 до полувремето ние не загубихме срещу Испания, а срещу България, изключително и само заради наши грешки паднаха тези две попадения”, добави селекционерът.

„Освен това искам да ви благодаря (към журналистите), че сте тук, защото вие сте най-малките виновници за положението на българския юношески футбол в България. Независимо от резултатите, мисля, че трябва да отдадем заслуженото на този отбор и на тези момчета.”

„Разликата е голяма с първите отбори – знаете какви тимове са Испания и Германия, но вие знаете, че за днешния мач имахме двама здрави защитници. Проблемите бяха толкова много, че по едно време си викам, добре че задържахме само до четири гола”, каза още треньорът на юношите ни.

„От първи август събираме новия отбор - родени 1990 година, които имат квалификация в Португалия. Не е далеч моментът, когато ще имаме пак отбор на Европейско първенство”, завърши Михаил Мадански.