Лукойл Академик стартира катастрофално в УЛЕБ
Лукойл Академик стартира катастрофално в УЛЕБ / netinfo

Баскетболистите на Лукойл Академик загубиха с 19 точки разлика в първия си мач за Купа УЛЕБ с 58:77 (14:12, 28:30, 61:44) в Рига, след като позволиха на съперника да ги надиграе тотално през третата част, когато за пет минути отбелязаха само 4 точки срещу 18 за латвииците.

 

Минута и 49 секунди преди края на тази трета четвъртина раликата стигна цели 22 точки, а краят на частта дойде при резултата 61:44 в полза на домакините.

 

Последните десет минути започнаха с лека искра в играта на баскетболния ни шампиона, но усилията на Антич, Стефанов и Смит стигнаха само до намаляване на преднината на съперника до 13 точки, 4 минути и 20 секунди до края на мача.

 

Крайното 77:58 в полза на АСК Рига показва само едно и то е, че Лукойл Академик се нуждае от качествен плеймейкър. До почивката, когато резултатът бе само 30:28, българите се държаха равностойно най-вече благодарение на енергичната игра на македонеца Перо Антич, който се справяше добре в играта под коша.

 

Няколко последователни грешки в състава на студентите, бързи контраатаки на латвийците и тотален шок от дезорганизацията в играта на българите наклониха сериозно везните в полза на домакините.

 

Лукойл Академик се показа като тим, объркан от разликата в отпора, който получава в българския шампионат и онова, срещу което се изправи днес в Рига. Студентите имаха проблеми в нападение и веднъж изпуснали мача от контрол, не успяха да намерят себе си.

 

Перо Антич бе най-резултатният играч на терена, вкарвайки 22 точки и овладявайки 7 борби, но нямаше успех при стрелбата от тройката, реализирайки само веднъж от седем опита.

 

На ниво за студентите играха и резервата Ристе Стефанов, отбелязал с 14 точки, както и Донта Смит, който вкара 10 точки и хвана 6 борби. Капитанът Тодор Стойков с нищо не загатна за класата си и завърши със само 3 точки.

 

Най-полезен за АСК Рига бе Дуейн Броилс, който не пропусна нито веднъж при стрелбата за две точки и завърши с 16, а Сандис Валтерс и Рашал Сандерс добавиха по 11 точки за победителите.