Кирилова с личен рекорд, Ивет се завърна в зала
Кирилова с личен рекорд, Ивет се завърна в зала / netinfo
Цветелина Кирилова постигна втора поредна победа на 400 метра за 2008 година. Възпитаничката на Константин Миланов бе над всички на турнира Виена Индоор Класик с личен рекорд в зала от 52,81 секунди.

Кирилова се наложи в първата от общо шестте серии, проведени на принципа финал по време. Българката зае първото място с 52,81 секунди, като остави далеч зад себе си двете чехкини Сузана Хейнова и Сузана Бергрова, първи съответно във втора серия с 53,74 секунди и в пета серия с 53,93 секунди.

Само преди шест дни - на 24 януари, Кирилова финишира първа и в Будапеща, като тогава постигна 52,93 секунди и покри норматив за Световното първенство в зала от 7 до 9 март във Валенсия.

Кирилова се прибира по-късно днес в София и ще участва през уикенда в националното първенство в зала Фестивална, а след това ще бяга на Балканиадата в Атина и на Световното във Валенсия.

Първи старт в зала от 2005 година насам записа Ивет Лалова. Спринтьорката финишира четвърта на 60 метра със 7,47 секунди. Победителка стана полякинята Ивона Бжезинска със 7,37 секунди, следвана от словенката Пиа Тайникар със 7,39 и от представителката на домакините Бетина Мюлер Вайсина - 7,44.

Пета завърши другата българка - Магдалена Христова със 7,49 секунди. На Лалова й предстои бягане на 31 януари в Линц в Австрия. След това ще участва и на турнирите в Карлсруе и Щутгарт в Германия.