Иван Динев помага на националите за Световното в Гьотеборг
Иван Динев помага на националите за Световното в Гьотеборг / netinfo

Най-добрият фигурист на България Иван Динев се завърна на леда в Зимния дворец, но… като треньор. След Световното за юноши и девойки в София той реши да остане още малко в родината заради сина си, който при неприятен инцидент си счупи ръката. Динев по стар навик прекарва времето си на леда в Зимния дворец и дори се включи активно в подготовката на националите за Световното в Гьотеборг.

У нас тренират Найден Боричев и Соня Радева, които ще ни представят при мъжете и жените. Найден бе дълго време треньор на другата ни националка Христина Василева, но след отказването на Динев, той реши да изпълни детската си мечта, представяйки България на голямо състезание. Неговите възможности в техническо отношение са много под тези на Иван, признат дори от руската школа по отношение на скоковете. Сега Динев дава напътствия на по-големия Найден Боричев и дори е полезен със съветите си на Соня Радева, която обикновено се проваля на шампионатите заради слабата си психика. Едва ли в Гьотеборг тези ни състезатели ще могат да влязат във финалите и да играят волна, но могат поне да се постараят в последните тренировки на родна земя. Истината е, че талантът на Иван Динев във фигурното пързаляне бе впечатляващ и едва ли скоро ще намерим подобен наш фигурист с подобни данни. Успехът му бе сто процента български, той тренираше изцяло за най-добрите си изяви в зимния дворец с българския треньор-Людмила Младенова. Зли езици разделиха великолепния тандем и сега състезателят е треньор в САЩ, а жената, която го изгради-работи за Италия.

Иван Динев обича България и иска да помогне на наши деца да пробият в елита, така както го стори той в недалечното минало. Остава босът на федерацията-Албена Денкова да му подаде ръка и да събере отново под родната шапка, тези, които започнаха ледената ни приказка…