Григор Димитров се класира за третия кръг на Уимбълдън
Григор Димитров се класира за третия кръг на Уимбълдън / netinfo
Младата ни звезда в тениса Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира от Големия шлем "Уимбълдън" при юношите до 18 години.

Поставеният под №9 български талант спечели мача си от втория кръг срещу представителя на домакините Найъл Ангъс със 7-6, 6-4.

17-годишният българин проби своя съперник в 6-ия гейм на първия сет и поведе с 4-2. Неговият съперник обаче проби сервиса на своя съперник още в следващия гейм и резултата стана 4-3 за хасковлията.

В края на сета, резултатът бе равен 6-6 и трябваше да се играе тайбрек. Димитров не започна добре, но в крайна сметка триумфира в тайбрека със 7-3, с което спечели първата част със 7-6.

Григор започна отлично и втория сет, проби своя съперник и резултата стана 3-1 за българина. До края на срещата, таланта ни доминираше в сета, спечели го с 6-4 и с това завоюва крайната победа над Ангъс със 7-6, 6-4.

Българският тенисист ще играе за място на четвъртфиналите с американеца Тай Ди Тромбета, който надви днес австралиеца Марк Верит със 7-6, 6-3.