Германия се смее! Нов филм за Мондиал 2006
Германия се смее! Нов филм за Мондиал 2006 / netinfo

10,46 милиона души са гледали документалния филм „Германия. Една лятна приказка”, посветен на световното първенство по футбол през 2006 година.

 

Вече в интернет има нов филм отново за Мондиала, съобщава немският всекидневник „Билд”. Цяла Германия се смее на сатиричния филм с карикатурни образи на Клинсман, Балак, Кан и др.

 

От филма става ясно, че бившият селекционер на немския национален отбор по футбол Юрген Клинсман е учил наизуст мотивиращата си реч, която държи на играчите преди всеки мач. Или, че

Оливер Кан трябвало да бъде даден под наем на Тринидад и Тобаго, заради което наставникът на германците изпаднал в ярост. Зрителят научава и, че най-голямата грижа на Михаел Балак е била красивата му и добре изглеждаща прическа.

 

Идеята за сатирата, посветена на Световното първенство в Германия, е на продуцента Томас Шнайдер и на режисьора Аксел Сукроу.

 

„Опитахме се да разкрием това, което е останало изцяло зад кулисите на мондиала. Така създадохме комедията за състезанието” споделя Шнайдер пред „Билд”. „Балак е нашето бижу. Образът на Кан е като Галион” казва още продуцентът на лентата.