Ериксон: Ще опитаме да задържим третото място
Ериксон: Ще опитаме да задържим третото място / netinfo
Мениджърът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон заяви след минималната победа с 1:0 над Съндърланд снощи, че той и неговите футболисти ще се борят докрай, за да запазят колкото се може по-дълго третото място в класирането на Англия.

„След поражението с 6:0 може би бихте искали твърд характер и желание за битка. Не играхме най-добрия футбол, но знаем, че можем да играем добре”, бяха първите думи на специалиста след успеха.

„Мачът беше подобрен на този срещу Болтън, бяхме длъжни да се борим и говорихме за това от миналата сряда. Поработихме доста по защитата по време на тренировките, но ако не съумееш да се защитиш добре, няма как да покажеш добър футбол. В този ред на мисли, ние сме убедени, че можем да се представим много по-убедително от двубоя срещу Съндърланд”, допълни Ериксон.

„Намираме се на много добра позиция и ще опитаме да я задържим максимално дълго. Третото място, само на две от върха, никак не е лошо”, каза още специалистът.

Благодарение на успеха „небесносините” се върнаха на третото място в Премиършип с точка преднина пред Челси, от който бяха разгромени с 0:6 в миналия кръг. Начело са Арсенал и Манчестър Юнайтед, които имат две точки повече от Сити.