Далаклиев и Георгиев най-малко със сребро, Шайдулин с бронз
Далаклиев и Георгиев най-малко със сребро, Шайдулин с бронз / netinfo
Детелин Далаклиев и Борис Георгиев ще спорят за титлите в категориите си на Европейското първенство по бокс в Пловдив, а Алексей Шайдулин ще трябва да се задоволи с бронз.

В категория до 54 килограма Далаклиев победи категорично хърватина Мирсад Ахмети. Бронзовият медалист от Европейското първенство в Пула през 2004 година показа по-голямата си класа още от самото начало и при 20:5 точки във втори рунд съперникът му бе принуден да се откаже. В спора за златото в неделя Далаклиев ще трябва да се боксира с руснака Али Алиев. В категория до 64 килограма Борис Георгиев би убедително румънеца Йонуц Георге. Бронзовият медалист от Олимпиадата в Атина имаше пълно превъзходство над съперника си и заслужено се класира за финала, където ще се изправи срещу руснака Олег Комисаров.

Неуспех при 57-килограмовите обаче записа натурализирания руснак Алексей Шайдулин. Той загуби с 26:37 от азера Шанин Имранов, в среща белязана от скандално съдийство. След нейния край ръководството на националния ни отбор обмисля възможността да подаде контестация. Така Шайдулин ще трябва да се задоволи с бронзовия медал. /БГНЕС/