Далаклиев: Финал не се играе всеки ден
Далаклиев: Финал не се играе всеки ден / netinfo

Българинът Детелин Далаклиев се класира за финала в категория до 54 килограма на европейското първенство по бокс, което се провежда в Ливърпул. Тази вечер в полуфинален мач Детелин Далаклиев във великолепен стил победи Ендрю Селби /Уелс/.

След последния удар на гонга съдиите записаха 7:0 точки в полза на капитана на българския национален отбор по бокс Детелин Далаклиев. На финала на 38-то европейско първенство по бокс за аматьори в събота Детелин Далаклиев ще се боксира за златния медал с Лъки Кембъл /Англия/. В другия полуфинал в категория петел тази вечер Лъки Кембъл победи Денис Макаров /Германия/ с 4:1 точки.

Минути след победата си на полуфинала Детелин Далаклиев каза за БТА по телефона от Ливърпул: "Мачът ми със Селби мина добре, но аз си го направих лесен. Всяка една точка я печелех с мисъл и с добра игра. С една дума, днес ми тръгна играта и вече съм финалист. Досега не съм виждал англичанина Кембъл как играе. Но финалът ми с него няма да е лесен - Кембъл е, казано на боксов жаргон, крив боксьор. Играе с обратен гард, мисля, че е една глава по-висок от мен и не знам как въобще се боксира в категория до 54 килограма. Но финал на европейско първенство не се играе всеки ден. Така че в събота на финала няма да дам аванта на англичанина".

Президентът на Българската федерация по бокс Марин Димитров каза за БТА: "Дидо и на полуфинала тази вечер игра перфектно. Не дава точки, а сам нанася точни удари, които му носят точки. С една дума - тази вечер Дидо изнесе поредния си урок по бокс. Според мен Детелин Далаклиев е най-добрият боксьор на европейското първенство до този момент. Дано така бъде и на финала в събота срещу Кембъл".