Челси отново прободе сърцето на Ливърпул, с оферта за Торес
Челси отново прободе сърцето на Ливърпул, с оферта за Торес / netinfo
Собственикът на Челси Роман Абрамович си е поставил поредната свръх-амбициозна цел – да привлече в състава нападателя на Ливърпул Фернандо Торес. По информация на радио „Марка” руският милиардер предлага 50 милиона евро за испанския голмайстор. Преговори обаче няма да игра, тъй като на „Анфийлд” нямат намерение да слушат каквито и да било оферти за Торес.

За пореден път обаче Челси опитва да „пробие” Ливърпул в сърцето, след като преди две години се опита да привлече капитана на „червените” Стивън Джерард. И тогава намеренията на лондончани бяха осуетени, както вероятно ще се получи и сега. Фернандо Торес се превърна в основен футболист на Ливърпул и бързо стана новият идол на мърсисайдските фенове. Той счупи и рекорда на Рууд Ван Нистелрой за новобранец във Висшата лига с най-много попадения – 24.

Таранът качи и цената си с цели 14 милиона, след като бе закупен преди година от Атлетико Мадрид за 36 милиона евро. Това обаче може да се окаже и вратичка за негов трансфер. Преди около месец вестник „Таймс” написа, че Ливърпул е потънал в дългове, и може да се избави от тях, ако продаде някоя от звездите си. Сега предложените 50 милиона за Торес могат да се окажат достатъчна причина ръководството да реши да се раздели с него.