Българският биатлон с нов спонсор и нов треньор
Българският биатлон с нов спонсор и нов треньор / netinfo

Българският биатлон е с нов спонсор и с нов треньор за следващия сезон 2008/2009 година. Компанията за храни "Сторко" на известния бизнесмен Христо Ковачки е новият генерален спонсор на Българската федерация по биатлон.

Договорът е за една година с тенденция за дългосрочно партньорство, обявиха от БФБиатлон по време на официалното закриване на сезон 2007/2008 година Спонсори на българския биатлон са още няколко фирми като Техем, Росиньол, Одло, Атомик и Фишер.

Балкантурист обаче вече няма да подпомага най-добрите ни биатлонисти. Националният отбор има и нов треньор. Това е Георги Фъртунов, който ще води както на мъжете, така и на жените. Фъртунов наследява на поста дългогодишния наставник Боран Хаджиев.

Досегашният треньор на мъжкото направление Юри Митев поема националния отбор за младежи и девойки. Двамата ще бъдат утвърдени на предстоящото общо събрание на БФБиатлон на 22 май.

По време на церемонията по закриване на сезона с парични премии бяха наградени най-добрите ни състезатели - Павлина Филипова, Красимир Анев и Владимир Илиев. Носители на купа България за 2008-а година са Павлина Филипова (Левски) и Михаил Клечоров (Банско) 33-годишната Филипова остава в биатлона поне още един сезон. Тя ще се подготвя индивидуално и ще има личен треньор.