Борислав Александров: Наказанията помагат на реферите ни
Борислав Александров: Наказанията помагат на реферите ни / БГНЕС
„Наказанията, които наложихме в началото на полусезона на редица наши рефери, помогнаха като цяло на съдиите ни и видяхте, че в следващите кръгове нещата се оправиха”, заяви на пресконференция на Съдийската комисия шефът й Борислав Александров.

Александров обясни бума на задгранични съдии в първенството ни тази пролет чрез решението на Изпълкома - само един от клубовете да може да иска чужд арбитър, а не и двата да са съгласни.

„Това обаче не е добре за футбола ни като цяло”, смята Александров. Конвенцията за футболното съдийство не ограничава отделните федерации да канят рефери от странство.

„По изрично мое настояване не се интересуваме и не се бъркаме в работата на Международния отдел, когато има искане за чужд съдия”, каза още той.

Пресаташето на БФС Борислав Константинов обясни от своя страна защо се е получила разликата във времето при обявяването на немския съдия Хелмут Флайшер за дербито ЦСКА – Левски.

„От немския футболен съюз са посочили на 27 март името на излъчения от тяхната Съдийска комисия рефер, а официалното одобрение и парафиране е направено в понеделник от Борислав Александров”, каза Константинов.

Още спортни новини в Gong.bg