Бока и Флуминензе полуфиналисти за Копа Либертадорес
Бока и Флуминензе полуфиналисти за Копа Либертадорес / netinfo

Аржентинският Бока Хуниорс и бразилският Флуминензе се класираха за полуфиналите на южноамериканския вариант на европейската Шампионска лига - Копа Либертадорес.

В четвъртфинална среща-реванш Бока бобеди като гост мексиканския Атлас с класическото 3:0. С хеттрик за аржентинския гранд в този мач се отличи таранът Мартин Палермо, но в основата на неговите попадения бе другата звезда на тима Хуан Роман Рикелме, който асистира за два от головете в 20-ата и 34-ата минута.

Третият гол на Палермо в 38-ата минута бе плод на самостоятелна негова акция и фамозен завършващ удар с левия крак от ъгъла на наказателното поле на домакините. След почивката в 50-ата минута Хорхе Родриго Бава от Атлас получи директен червен картон и така улесни още повече задачата на гостите, които просто доиграха мача пред изпълнения с 60 000 зрители стадион с преднината си от 3 гола.

Първата среща в Аржентина бе приключила при резултат 0:0, така че Бока се класира за полуфиналите на надпреварата с общ резултат 3:0.

В друга четвъртфинална среща от Копа Либертадорес Флуминензе победи като домакин Сао Пауло с 3:1 в един изключително драматичен мач пред 70 000 зрители. Първата среща на терена на Сао Пауло бе приключила с минимален успех 1:0 за домакините чрез гол на преотстъпения от италианския интер нападател Адриано.

В мача-реванш обаче Флуминензе поведе с 1:0 още в 12-ата минута чрез гол на Уашингтон. До края на полувремето нови попадения не паднаха, а след почивката в 71-ата минута Адртиано изравни за 1:1. Само 60 секунди по-късно обаче Додо изведе домакините отново напред в резултата за 2:1. В 84-ата минута Жоилсон от Сао Пауло получи червен картон и остави съотборниците си с човек по-малко на терена.

В даденото от съдията продължение на мача пък Уашингтон реализира втория си гол в мача и накара трибуните да изригнат в екстаз, тъй като с този гол Флуминензе елиминира Сао Пауло. Иначе гостите щяха да се класират напред благодарение на гола си на чужд терен. В крайна сметка обаче Флуминензе спечели четвъртфиналния сблъсък с общ резултат от 3:2 в двата мача.