Бешикташ наказа с късни 2 гола осакатения ЦСКА
Бешикташ наказа с късни 2 гола осакатения ЦСКА / netinfo

С късни голове Бешикташ победи ЦСКА с 2:0 на своя стадион "Инюню" пред около 30 000 зрители в първата среща от първи кръг на турнира за Купата на УЕФА. Бразилската звезда Клеберсон отбеляза първия гол в 81-ата минута с красив удар от въздуха от границата на наказателното поле, а в добавеното време на мача влезлия като резерва Гьоркхан Тюлеч направи резултата изключително неприятен за българския вицешампион.

"Червените" играха с човек по-малко 23 минути, след като в 67-та Роберт Петров напусна терена за втори жълт картон.

Македонецът бе санкциониран с жълт картон 9 минути преди края на първата част, когато португалския съдия Бруно Пайшао свири пресилена дузпа за негово нарушение срещу Бюрак Йълмъз в наказателното поле на "армейците". Ивайло Петров прояви отличен рефлекс и отрази удара на Бобо от бялата точка, запазвайки резултата непроменен.

Вторият жълт картон на Роберт Петров бе за задържане на противников състезател. След изгонването на играча на ЦСКА турците погледнаха по-смело към вратата на българския състав, който беше напълно равностоен на съперника си до този момент. Така се стигна до гола на Клеберсон, който си спря топката на гърди и технично прониза левия ъгъл на Петров. Тиаго Силва не можа да доиграе мача, след като се контузи малко след почивката и напусна терена принудително половин час преди края на срещата. Той беше заменен от нападателя Гийом Да Заади.