Бенитес дава почивка на Джерард, Торес и Каут
Бенитес дава почивка на Джерард, Торес и Каут / netinfo
Отборът на Ливърпул може да излезе без някои от звездите си в утрешния сблъсък от Висшата лига срещу Арсенал на „Емирейтс”.

Мениджърът на тима Рафа Бенитес ще прибегне отново до ротация в състава, имайки предвид предстоящия четвъртфинален мач реванш от Шампионската лига срещу същия съперник. В сряда Ливърпул и Арсенал завършиха наравно 1:1 отново на „Емирейтс”.

„Червените” имат преднина от 5 точки пред Евертън в борбата за четвъртото място в Англия и Бенитес може да си позволи да даде почивка на някои от ключовите си футболисти.

„Трябва да помисля много внимателно с какъв състав ще излезем в мача за първенство. Торес и Джерард ще трябва да бъдат свежи за реванша през следващата седмица. Някои се възстановяват за два-три дни, докато на други са им нужни четири”, коментира испанският наставник на „мърсисайдци”.

„Може би ще трябва ще трябва да сменим някои играчи. Възраста може да се окаже от ключово значение. Фернандо Торес може да се възстанови за два дни, но на Сами Хюпия са му нужни пет. Не мога да очаквам да играят три пъти в рамките на седем дни. Невъзможно е да използвам един и същи футболисти за една седмица. Невъзможно е”, категоричен бе Бенитес.