Алън Шиърър: Следващото лято сме на Евро 2008
Алън Шиърър: Следващото лято сме на Евро 2008 / netinfo
Бившият капитан на националния отбор на Англия Алън Шиърър изрази своята увереност, че под ръководството на Стив МакЛарън „трите лъва” ще се класират за финалите на Евро 2008.

„Сигурен съм, че следващото лято ние ще сме на Европейско първенство. Не бива да се правят трагедии от това, че заемаме четвърто място в групата. Предстоят ни още много мачове”, каза бившият национал.

„Вижте например французите. Те преодоляха групите за Мондиала в Германия с големи трудности, въпреки това стигнаха до финала. Случвало се е да се класираме без проблеми, но да не можем да стигнем до крайната цел. Не мога да кажа как ще играем след година, но всичко зависи от групата, съперниците и късмета. Ние не бяхме по-слаби от португалците през 2004 и 2006, но се случва да загубиш на дузпи”, добави Шиърър.

Англия не се представя убедително в квалификационна Група Е за Евро 2008. „Трите лъва” са на четвърта позиция във временното класиране с 11 точки от 6 мача. Лидер е Хърватска с 13 точки от 5 мача. Равен точков актив с англичаните имат вторият Израел (6 мача) и третият Русия (5 мача).