Връщат квалификацията Зооинженер в Тракийския университет
Връщат квалификацията Зооинженер в Тракийския университет / netinfo

Тракийският университет в Стара Загора възстановява професионалната квалификация Зооинженер, която досега бе Агроном - животновъд. Предстои откриване на Стопански факултет към Тракийския университет, съобщи деканът на Аграрния факултет доцент д-р Радослав Славов.

Има изработена стратегия, ще бъде сформирана работна група за акредитация на стопанския факултет. Първоначално в него ще се изучават специалностите Аграрна икономика, Регионално планиране и развитие на селските райони, които сега се учат в Аграрния факултет.

Постепенно дисциплините ще се увеличават. Университетът разполага с необходимите за откриването на факултета 40 преподаватели. Взето е решение на факултативен съвет, прието и от академични съвети и одобрено от Министерството на образованието и науката, студентите от специалност Животновъдство вече да излизат с диплома Зооинженер, а не както досега – Агроном - животновъд.

С новата квалификация се очаква да излязат студентите от випуск 2008 година. Досегашната квалификация Агроном - животновъд е въведена от 1998 година. В момента общият брой на студентите в Аграрния факултет е 1569.

Други новини от Стара Загора