Варненската и Великопреславска митрополия срещу сатанистите
Варненската и Великопреславска митрополия срещу сатанистите / netinfo

Варненската и Великопреславска митрополия и Общественият комитет "Православни ценности" се обявиха против намерението на пастора на сатанинския орден Румен Атанасов да поиска от Дирекцията по вероизповеданията да регистрира сатанизма като една от официалните религии в България.

В писмо до медиите от митрополията предупреждават, че сатанизмът пропагандира злото и принизява човека до животинското. Грехът се утвърждава като начин на живот, а християнските добродетели и ценностите се отхвърлят категорично. Ритуалите им нерядко са свързани с насилие.

Докато християнството се стреми духовно да извиси човека и да го превърне в личност, то сатанизмът причинява деградация. "Считаме, че подобна организация, която застрашава физическото и духовното здраве на българина, не може да бъде легитимирана от закона" - е позицията на Варненската и Великопреславска митрополия.

Намерението си сатанизмът да бъде обявен за една от официалните религии в България пасторът на сатанинския орден Румен Атанасов разкри в предаването "Пропаганда" на Дарик радио миналата неделя. Той твърди, че сатанистите са навсякъде сред нас, техни представители има и в политическите партии. В ордена на сатанистите в момента членуват близо 100 души от цялата страна.

Други новини от Варна