В „Люлин” получават вода по алтернативен път
В „Люлин” получават вода по алтернативен път / netinfo
Блоковете в столичния квартал „Люлин”, които са с ниско налягане на водата, до няколко часа няма да имат проблеми с водоснабдяването, съобщиха от „Софийска вода”.

За „Люлин” 1 и 2 част вече се подава вода по алтернативни водопроводи. Пълненето на мрежата обаче ще отнеме известно време и в рамките на не повече от три часа навсякъде ще има достатъчно налягане на водата, допълват от дружеството.

Тази сутрин около 3:00 часа сутринта свличане на земни маси на изкоп за жилищна сграда предизвика авария на голям водопровод, който захранва с вода жилищния квартал. Наложи се водата към „Люлин” 1 и „Люлин” 2 да бъде спряна за няколко часа, но малко след 5:00 часа вода се подаваше по алтернативен път и в 9:00 часа почти всички блокове вече имаха вода с ниско налягане.

Докато екипите на "Софийска вода" работеха на мястото на аварията, ниските етажи на блоковете в „Люлин” 2 имаха вода, а в „Люлин” 1 тя стигаше до 6-7 етаж. Около 15:00 часа авариралият водопровод беше временно изключен от водоснабдителната система и започна да се подава вода чрез други алтернативни водопроводи, които обичайно не се използват за този квартал.

Докато навсякъде се нормализира водоподаването, на разположение на клиентите остават осигурените от "Софийска вода" водоноски пред 26-та поликлиника и на паркинга на магазин „Фантастико”.