Кадър от "Добрият Уил Хънтинг"
Кадър от "Добрият Уил Хънтинг" / KINO NOVA
Втората седмица на кампанията „Треска за Оскари” 2017 започва с „Безсъници в Сиатъл” тази вечер от 21.00 ч.


Емблематичната поредица „Треска за Оскари” на KINO NOVA продължава с хронологичен преглед на едни от най-добрите заглавия за всички времена, отличени от Академията. Зрителите ще могат да се насладят на вълнуващи истории за истинска любов, социално неравенство и пътешествие към успеха, в комбинация с изключителна актьорска игра – всяка вечер, от 21.00 ч. по KINO NOVA.

„Безсъници в Сиатъл” слага старта на втората седмица, която ще представи още любими класики от 90-те. Романтичната комедия с две номинации „Оскар” разказва историята на овдовелия наскоро Сам (Том Ханкс), детето му и пътя към перфектната жена и нова романтична връзка днес от 21.00 ч. в ефира на KINO NOVA.

Кадър от "Безсъници в Сиатъл"
KINO NOVA

Друг филм с участието на Том Ханкс, донесъл му и първия Оскар за Най-добра главна мъжка роля, е „Филаделфия”. Лентата се сблъсква с неудобни теми за обществото, от които зависи животът и съдбата на младия адвокат Андрю Бекет, уволнен от престижната кантора. Търсенето на справедливост с помощта на адвоката, пълен с предразсъдъци към различното Джо Милър (Дензъл Уошингтън), ще постави въпроси от екзистенциално значение във вторник от 21.00 ч. по KINO NOVA.

Зрителите ще могат да се насладят и на хитовите заглавия, носители на Оскар -  „Легенди за срастта” на 1 февруари с участието на Брад Пит и Антъни Хопкинс, „Разум и чувства” с Ема Томпсън, Кейт Уинслет и Хю Грант на 2 февруари, „Английският пациент” на 3 февруари с Колин Фърт и Жулиет Бинош и „Джери Магуайър” на 4 февруари с Том Круз и Рене Зелуегър.  

Кадър от "Легенди за срастта"
KINO NOVA

Краят на седмицата ще бъде белязан от брилянтната игра на Мат Деймън и Робин Уилиямс в „Добрият Уил Хънтинг”. Отличеният с Оскар за Най-добра поддържаща мъжка роля Робин Уилиямс ще влезе в ролята на обаятелен професор, които иска да помогне на гениалния, но непоправим бунтар Уил (Мат Деймън). Дали Уил ще се спаси от заплахата за влизане в затвора ще разберем на 05 февруари, неделя от 21.00 часа по KINO NOVA. 

Повече информация за филмите можете да откриете в сайта на KINO NOVA. Следете и Facebook страницата на KINO NOVA, където различни игри очакват най-запалените кино фенове.